perjantai 16. syyskuuta 2011

Viimeinen pala..

..brownieta! Ohje napattu joskus keskustelupalstalta ja monta kertaa leivottu ja hyväksi todettu!



Browniet

250 g voita sulatettuna
1 dl leivontakaakaojauhetta
4 kananmunaa
5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä rouhittuna
puoli levyä maitosuklaata haluamansa kokoisina palasina

Kaikki ainekset lisätään vuorotellen kulhoon sekoittaen, ei tarvitse vatkata:
- voi ja kaakaojauhe
- kananmunat
- sokeri
- jauhot ja leivinjauhe
- viimeisenä pähkinät ja suklaapalat

Anna taikinan seisoa sen aikaa kuin uuni lämpenee jotta sokeri ehtii liueta. Kaada noin 30x30 cm vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Älä paista liikaa, brownien kuuluu jäädä kosteaksi.

Nauti kuumana vaniljajäätelön kanssa, mutta maistuu myös jäähtyneenä. Voi myös pakastaa, rakenne ei kärsi siitä. Paistamisen jälkeen jäähtyessä rakenne muuttuu kiinteämmäksi, jolloin paloittelu on helpompaa.

Suklaapalojen tilalla tai lisäksi taikinaan voi lisätä pieniä vaahtokarkkeja, valkosuklaata, pätkiksen palasia tai muita suklaakarkkeja..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti